SATVA FOODS CHICKPEAS FLOUR

5,95

SATVA FOODS FARINHA DE GRÃO DE BICO, 500G

( BESAN )

A farinha de grão contém uma alta proporção de carboidratos, mais alta fibra em relação a outras farinhas, sem glúten e uma proporção maior de proteína do que outras farinhas.

A farinha de grão de bico é um ótimo substituto sem glúten para trigo ou farinha de trigo em muitas receitas e também pode ser usada para engrossar molhos ou caril.

O que é Farinha de Grão de Bico?

Existem alguns tipos diferentes de farinha de grão-de-bico, e a principal diferença entre eles é que eles são feitos de dois tipos diferentes de grão-de-bico: grão-de-bico kabuli, que é o grão-de-bico comum de cor marrom com o qual você provavelmente está mais familiarizado e grão-de-bico desi, que são menores e com casca mais áspera. O grão-de-bico Desi também apresenta cores mais escuras, do verde ao marrom e quase preto, dependendo de quando as vagens são colhidas.

O variedade tradicional de farinha de grão-de-bico, é conhecido como besan, é feito da versão marrom do grão-de-bico desi, também conhecido como kala chana ou grão-de-bico de Bengala. Para produzir a farinha, as cascas escuras são removidas do grão-de-bico seco e, em seguida, a semente interna é dividida. O grão-de-bico resultante às vezes é chamado de chana dal, o que pode levar a um pouco de confusão, já que a palavra dal geralmente se refere a lentilhas. De facto, o grão-de-bico desi descascado e partido se assemelha a lentilhas amarelas ou ervilhas partidas amarelas.

Mas na verdade são grãos-de-bico. Embora lentilhas, ervilhas e grão-de-bico venham todos da mesma família botânica, Fabaceae, são espécies diferentes.

Categoria:
SATVA FOODS CHICKPEAS FLOUR
5,95

Informação adicional

Peso 0600 kg

SATVA FOODS CHICKPEAS FLOUR, 500G

( BESAN )

Gram flour contains a high proportion of carbohydrates, higher fiber relative to other flours, no gluten, and a higher proportion of protein than other flours.

Chickpea flour is a great gluten-free substitute for wheat or all-purpose flour in many recipes, and can also be used to thicken sauces or curries.

What is Chickpea Flour?

There are a couple of different types of chickpea flour, and the main difference between them is that they’re made from two different types of chickpeas: kabuli chickpeas, which are the common tan-colored chickpeas you’re probably most familiar with, and desi chickpeas, which are smaller and with rougher hulls. Desi chickpeas also come in darker colors, from green to brown to nearly black, depending on when the seedpods are harvested.

The traditional kind of chickpea flour, which is sometimes called gram flour, or besan, is made from the brown version of desi chickpeas, which are also known as kala chana or Bengal chickpeas. To produce the flour, the dark hulls are removed from dried chickpeas, and then the inner seed is split. The resulting split chickpea is sometimes called chana dal, which can lead to a bit of confusion, as the word dal often refers to lentils. Indeed, the hulled and split desi chickpeas do resemble yellow lentils or yellow split peas.

But they are in fact chickpeas. While lentils, peas, and chickpeas all come from the same botanical family, Fabaceae, they’re different species.